Už pred dávnym časom konkrétne pár týždňami dozadu v čase ma napadlo že by som mohol napísať taký nejaký krátky článok o tom ktoré podniky sa mi najviac pozdávajú v našom krásnom mestečku Liptovský Mikuláš. A tak som sa dnes rozhodol že sa do toho aj reálne pustím. Informácie samozrejme sú môj subjektívny názor a ostáva na vás aby ste vyskúšali alebo doplnili niečo v komentároch pod článkom. Poďme už však na to.

Jedlo

Keďže moja obľúbená činnosť je navštevovanie reštaurácií a stravovacích zariadení začnem práve týmito. V LM toho máme celkom veľa, čo je však možno na škodu je fakt že sa mnoho z nich zatvára už okolo 17 – 18 hodiny večernej. Ja mám konzum nastavený na 18 hodinu čo sa večere týka takže už toto je pre mňa nevyhovujúci faktor po práci v mnohých prípadoch. Dokonca sa v poslednej dobe rozmohla taká stratégia že sa podniky otvárajú len do 13. Kto tam ale reálne chodí ? To som zatiaľ nevidel keďže ráno spím 😅 ale zaujímalo by ma to ak niekto takto chodíte býva tam veľa ľudí ? Ako sa týmto podnikom darí v tejto už tak ťažkej finančnej dobe prežiť.

MA-MI pub s.r.o.

Mami pub je jedna parádna reštika kde si môžete dať chutné jedlo či už šalát, bravčové, kuracie, syr (ten naozaj môžem prudko odporučiť je asi najlepší aký som kde dostal). Ponúkajú aj denné menu ale na to si musíte prísť cez obed samozrejme. Veľké plus za mňa je v otváracej dobe ktorá sa pýši celotýždenne aj cez víkend až hodinou desiatou. Víkend 11-22, týždeň 10-22. Čo je na naše Liptovské pomery priam fascinujúce a úžasné. Či už idem niekde z okolia LM a potrebujem ísť na autobus na ktorý by som čakal na centrum zastávke pol hodinu a namiesto toho sa môžem najesť alebo neviem čo so sebou je to veľmi dobrá možnosť a výber. Ak neviete kde mami pub nájsť tak je pekne zašitý neďaleko spomínanej centrum zastávky pre autobus. Majú tu aj pizzu, ponuka je dostatočne bohatá. Otáznejšie je to čo sa týka bezlepkového jedla ale niečo sa dá vymyslieť.

Kde nájdeš mami pub, schováva sa v bočnej ulici do ktorej najprv musíš vôjsť.
Čo si dať v mami pube

Good Mood

Good mood možno miestny už poznajú, ak sa však vydávate do mesta a chcete si dať dobrú pizzu nieje nad good mood. Super pohľadná a milá obsluha, a tá chuť a oblohy. Tak to musíte vyskúšať. Za seba odporúčam pikantnú mäsovú pizzu ak máte radi poriadnu nálož jedla. A prípadne si na ňu aj niečo naviac prihodiť. Najete sa do sýtosti. K tomu nejaké to pivko ale majú tu aj veľmi zaujímavé drinky ktoré treba vyskúšať. Môžem odporučiť. Čo sa týka otváracích hodín taktiež sú veľmi dobre nastavené a vy sa tak môžete najesť od 11 až do 21 a to aj cez víkendy. Podnik je lokalizovaný dobre v strede mesta a nájdete ho neďaleko župného domu, to je tá žltá budova v strede námestia.

Taktiež sa schováva v bočnej uličke
Pizza, pizza & pizza. Good mood k tomu tiež.

Alto Sushi

Zatiaľ som tam bol len raz, ale musím uznať že to stálo za to tak veľmi, že to do tohto zoznamu zaradím radšej ako iné reštaurácie v ktorých som bol viac krát. Čo sa otváracej doby týka tu opäť môžeme vidieť že je to pre mňa dôležité 😅👍 majú otvorené zväčša medzi 11 a 20 v piatky a soboty aj dlhšie, treba si pozrieť otváracie hodiny pretože je to trochu nesymetrické na popis. Čo je však hlavné je sushi! a to veľmi dobré sushi. Príďte vyskúšajte nebudete ľutovať. Ja sa teším na ďalšiu návštevu.

Od župného domu cesta k Alto Sushi.
Sushi

Podniky na posedenie pri čaji, káve, vode ?

Čo sa týka podnikov na posedenie tak aby ste si pokecali s kámošmi a užili si fajn čas musím uznať že LM má len pár podnikov ktoré nazvem perly. Opäť raz sa zameriam na otvárací čas. Tu však podotknem že sa rád často mení a záleží aj od obdobia. V zime je to závažná kríza, kde po 18 máte na výber len to čo spomeniem nižšie alebo pozvať kámošov domov a dať si tú vodičku z vodovodu 😅 Perly však držia naše mesto nad vodou a ja budem pevne dúfať že sa udržia aj do budúcnosti a nepopadajú nám ako niektoré reštaurácie ktoré v posledných mesiacoch mali ťažký čas. Poďme už na to.

Central Perk

Central perk je asi to najlepšie čo LM ponúka, asi so mnou mnohý nebudú súhlasiť. Nevadí ja nesúhlasím s nimi. Môžete si tu dať shishu, milión druhov čajov ktoré vás neomrzia (odporúčam skúsiť malý yeti s mliekom, hlavne to nepovedzte ako sa to podarilo raz mne „malý Yogi“). Ďalej tu dostanete aj nejaký ten snack, alebo aj nejaký ten sendvičový chlebík so syrom alebo šunkou ktoré sú dosť sýte, v prípade že vás pri horlivej debate prepadne hlad. Čo sa týka otváracej doby opäť záutočím priamou paľbou a poviem že central perk nám to tu ťahá. Aktuálne cez týždeň 13-22 😯 a cez sobotu, piatok až do polnoci. Like what 🤷‍♂️🤷‍♂️. Ďakujem central perku že udržuje sociálne dianie v LM aj v klasickej dobe kedy väčšina ľudí má naozaj čas ísť von a rozprávať sa so svojimi kamarátmi.

Perk nájdete dobre umiestnený opäť neďaleko nášho save pointu Župného domu. Po ceste narazíte na mini pizzu na rohu.
Dýmka, čaje, pivo, čokoláda, jedlo, orechy, a ta ja už neviem ale všetko čo chceš

Velvet Pub

Velvet, klasika. Si neďaleko stanice alebo si na stanici vlak ti ide za hodinu až dve a nevieš čo so sebou na výber máš VT Kebab na stanici alebo ísť na vandrovku dole ulicou. Ak si vyberieš zlú ulicu nič nenájdeš ak pôjdeš okolo gymnázia nájdeš Velvet Pub. Velvet Pub má svoje čaro, hlavne večer keď si môžete von posedieť dať si dýmku alebo čosi dobrého na pitie. Otváracia doba je slušná a vlastne ma prekvapilo čo mi google ukazuje. V Priemere to vychádza že majú otvorené tak do 23 aj v tomto zimnom období čo je priam super. Dodám však že sa mi stalo 2x vec s ktorou som nebol taký nadšený. Ak si chceš posedieť s kámošmi vo vánku letného večera za prijemnej atmosféry zaber sa sem.

Cesta od župného domu a od stanice

Iné aktivity v meste

Keď máš náladu na kultúru a si v meste cez deň nie večer máš na výber nejaké tie možnosti naviac, kde stráviť čas. Odporučil by som napríklad Liptovskú galériu Petra Michala Bohúňa, Penzión Bowling, Galériu ILUSIA, a Krčmu Váh. Tu sa s kamarátmi zabavíte a nájdete nejaké to vzdelanie. V Liptovskej galérií si môžete pozrieť zaujímavé obrazy, zistiť čo to o aktuálne prezentovaných expozíciách a povýšiť tak svoje vnútorné cítenie na vyšší level. V Penzión bowling si môžete zahrať bowling a biliard pri ktorom určite prelomíte aj tie posledné ľady. Galéria illusia má vždy na instagrame najviac super fotky od ľudí ale ja osobne som tam ešte nezavítal, kto bol ten chválil pôjdem tam v lete. a Krčma váh poskytuje možnosť zahrať si kopec stolných hier, a parádny poker aj so žetónmi a to chceš, ten pohľad kamaráta ktorý práve prehráva … ktorý som vlastne ja no to je jedno. Taktiež sa môžete prejsť popri váhu pri cyklotrase kde sú pekné výhľady. Za seba odporúčam hlavne v jeseni keď opadajú listy tie fotky stoja za to. Čo sa týka vzdelávania a aktivít ktoré posúvajú rozum môžem odporučiť priamo v župnom dome Dieru. a Taktiež Hory Doly ktoré sú však viac zašité v zadu, prednáška o severnej kórei mi ostane v hlave asi navždy spätá s týmto miestom 👍👍. Čo sa týka filmov treba si zájsť do RGB na kamennom poli je tam kino Golden Apple Cinema.

Sieň nezabudnutia (Honorable mentions)

Aby som nezabudol spomenúť ešte v rýchlosti ďalšie kvalitné podniky ktoré by ste mali navštíviť aspoň v podobe zoznamu.

  • Stop Shop – cukráreň fantasy, caffe bird a „u nás“
  • VT Kebab – už spomínaný pri autobusovej stanici
  • Saigon – Kus za stanicou kapusta ktorú ku všetkému robia je proste z vesmíru
  • Liptovská Izba / Taverna – Ceny kus vysoko ale stojí to za to
  • Moment (jasná shopping) – vyzerá to ako stredisko kávových milovníkov, IT ľudí a študentov
  • Bonsai – Kvalitné ázijske bistro, cenovo tiež vysšie ale pálivá polievka odpálila aj mňa
  • La Donuteria – Ak máte radi donuty toto je miesto pre vás

Mikuláš toho samozrejme ponúka ďaleko viac a ja som sa chcel v tomto článku zamerať hlavne na jedlo čo mi nakoniec až tak moc nevyšlo ale nevadí. Hlavne že sme zdraví. Snáď si každý návštevník nájde čo mu pasuje a prajem vydarené nepršavé počasie pri ďalšej návšteve mesta.

Ak chcete sledovať viac mojich aktuálnych príspevkov, rád prihadzujem na google maps recenzie. V 95% sú to 5* takže čo sa týka hviezd nieje to smerodatné, skôr sa zameriavam na to aby tam bola nejaká tá fotka a každý si vedel spraviť sám svoj názor. Prípadne nejaký ten komentík.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *